* * Dear Users !! Freeonlinetest.in site has been updated with latest questions. Please revisit the portal for new questions.* *
Free Online Test
image Online Test 1 (Input and Output Devices)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes



Important Notes and Previous Year Questions :

Input and Output Devices:

Below are some of the previous important questions asked in the public examinations. Try it out.

1. The most widely used input device is the ____

A) Mouse                                                                                            B) Keyboard

C) Modem                                                                                          D) Monitor

Ans: B

2. The term used to define all input and output devices in a computer system is ____

A) Monitor                                                                                          B) Software

C) Shared resources                                                                       D) Hardware

Ans: D

3. Information that comes from an external source and is fed into computer software is called ____

A) Input                                                                                                               B) Output

C) Throughput                                                                                   D) Reports

Ans: A

4. The most common method of entering text and numerical data into a computer system is through the use of a ____

A) Plotter                                                                                            B) Scanner

C) Printer                                                                                             D) Keyboard

Ans: D

5. Which of the following is not an output device?

A) Plotter                                                                                            B) Printer

C) Scanner                                                                                          D) Monitor

Ans: C

6. Devices that let the computer communicate with you.

A) Input                                                                                                               B) Output

C) Type                                                                                                 D) Print

Ans: B

7. Devices that allow you to put information into the computer.

A) Input                                                                                                               B) Output

C) Type                                                                                                 D) Print

Ans: A

8. Which of the following is not an example of hardware?

A) Scanner                                                                                          B) Printer

C) Monitor                                                                                          D) Interpreter

Ans: D

9. Using output devices one can ____

A) Input data                                                                                     B) Store data

C) Scan data                                                                                       D) View or print data

Ans: D

10. The wheel located between the two standard buttons on a mouse is used to ____

A) Click on web pages                                                                    B) Shutdown

C) Click and select items                                                                                D) Scroll

Ans: D