* * Dear Users !! Freeonlinetest.in site has been updated with latest questions. Please revisit the portal for new questions.* *
Free Online Test
Website Design & Developed By : www.sreewebsoft.com
image Online Test 1 (Miscellaneous)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Website Design & Developed By : www.sreewebsoft.com
image Online Test 2 (Miscellaneous)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Website Design & Developed By : www.sreewebsoft.com
image Online Test 3 (Miscellaneous)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Website Design & Developed By : www.sreewebsoft.com
image Online Test 4 (Miscellaneous)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Website Design & Developed By : www.sreewebsoft.com
image Online Test 5 (Miscellaneous)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Website Design & Developed By : www.sreewebsoft.com
image Online Test 6 (Miscellaneous)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Website Design & Developed By : www.sreewebsoft.com
image Online Test 7 (Miscellaneous)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Website Design & Developed By : www.sreewebsoft.com
image Online Test 8 (Miscellaneous)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Website Design & Developed By : www.sreewebsoft.com
image Online Test 9 (Miscellaneous)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Website Design & Developed By : www.sreewebsoft.com
image Online Test 10 (Miscellaneous)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Website Design & Developed By : www.sreewebsoft.com
image Online Test 11 (Miscellaneous)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Website Design & Developed By : www.sreewebsoft.com
image Online Test 12 (Miscellaneous)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Website Design & Developed By : www.sreewebsoft.com
image Online Test 13 (Miscellaneous)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Website Design & Developed By : www.sreewebsoft.com
image Online Test 14 (Miscellaneous)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Website Design & Developed By : www.sreewebsoft.com
image Online Test 15 (Miscellaneous)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes



Important Notes and Previous Year Questions :

Computer Miscellaneous:

1. Which of the following are advantages of CD-ROM as a storage media?

A. CD-ROM is an inexpensive way to store large amount of data and information

B. CD-ROM disks retrieve data and information more quickly than magnetic disks do

C. CD-ROMs make less error than magnetic media                

D. All of these

Ans. A

2. A _____ is the term used when a search engine returns a web page that matches the search criteria.

A. Blog                                                                                                       B. Hit

C. Link                                                                                                        D. View

Ans. B

3. The _____ is the term used to describe the window that is currently being used.

A. Web window                                                                                     B. Display area

C. Word-pad window                                                                          D. Active Window

Ans. D

4. A microprocessor is the brain of the computer and is also called _____

A. microchip                                                                                            B. macro chip

C. macro processor                                                                               D. software

Ans. A

5. Storage and memory differ with respect to which of the following characteristics?

A. Price                                                                                                    B. Reliability

C. Speed                                                                                                 D. All of the above

Ans. D  

6. What are the two examples of freeware?

A. WinZip and Linux

B. Shareware and file sharing

C. Microsoft word and Google toolbar

D. Microsoft power point and Microsoft Excel

Ans. A

7. Even if a disk drive fails, the computer application running and using it can continue processing. This application is said to have been designed with this feature called _____

A. 100 percent up-time                                                                                 B. Fault tolerance

C. High reliability                                                                                               D. All of the above

Ans. B

8. The ____ controls a client’s computer resources.

A. application program                                                                                  B. instruction set

C. operating system                                                                                        D. server application

Ans. C

9. Which of the following could be digital input devices for computers?

A. Digital camcorder                                                                                        B. Microphone

C. Scanner                                                                                                           D. All of the above

Ans. D

10. Storage media such as a CD read and write information using _____

A. a laser beam of red light                                                                          B. magnetic dots

C. magnetic strips                                                                                            D. All of the above

Ans. A