* * Dear Users !! Freeonlinetest.in site has been updated with latest questions. Please revisit the portal for new questions.* *
Free Online Test
Website Design & Developed By : www.sreewebsoft.com
image Online Test 1 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Website Design & Developed By : www.sreewebsoft.com
image Online Test 2 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes



Important Notes and Previous Year Questions :

Geography:

Below are the questions asked in previous year examination. Requesting you to go through the below questions and have an online test later.

1. ____ city which is famous as cotton police of India?

A. Mumbai

B. Hyderabad

C. Pune

D. Chennai

Ans. Mumbai

2. Which is the largest port in India?

A. Mumbai

B. Goa

C. Chennai

D. Gujarat

Ans. Mumbai

3. Which one of the following is longest river in the world?

A. Nile

B. Congo

C. Niger

D. Amazon

Ans. Nile

4. The tribal population in Andaman and Nicobar islands belongs to the ___

A. Negroid race

B. Mongoloid race

C. Caucasoid race

D. Australoid race

Ans. Negroid race

5. The biggest center of Textile Industry is located in ____

A. Ahmedabad

B. Ranchi

C. Uttar Pradesh

D. Mumbai

Ans. Ahmedabad

6. Namdhapa Tiger Reserve is located in which state?

A. Karnataka

B. Gujarat

C. Kerala

D. Arunachal Pradesh

Ans. Arunachal Pradesh

7. Which of the below state is top in Production of Sugar?

A. West Bengal

B. Uttar Pradesh

C. Gujarat

D. Jammu Kashmir

Ans. Uttar Pradesh

8. Which one of the following is not suitable method for showing urban population?

A. Sphere

B. Circle

C. Shade

D. Divided Circle

Ans. Divided Circle

9. Which of one the below state is the leading producer of bauxite?

A. Orissa

B. Mumbai

C. Maharashtra

D. Rajasthan

Ans. Orissa

10. Which of the below port is known as “Jewel of all Port”?

A. Kochi

B. Visakhapatnam

C. Chennai

D. Mumbai

Ans. Visakhapatnam

11. Which of the following is oldest port in India?

A. Port Blair

B. Visakhapatnam

C. Chennai

D. Mumbai

Ans. Chennai

12. Lohagarh Fort is located at ___

A. Gandhi Nagar

B. Simla

C. Eta Nagar

D. Bharatpur

Ans. Bharatpur

13. Which one below has the largest number of satellites?

A. Neptune

B. Jupiter

C. Saturn

D. Uranus

Ans. Jupiter