* * Dear Users !! Freeonlinetest.in site has been updated with latest questions. Please revisit the portal for new questions.* *
Free Online Test
image Online Test 1 (Information Technology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes



Important Notes and Previous Year Questions :

Information Technology:

We are providing some previous year questions. Requesting you to go through the below questions before taking any online test.

1. Which of the following is Stack structure?

A. FIFO (First In First Out)                                           B. LIFO (Last In First Out)

C. FILO (First In Last Out)                                            D. LILO (Last In Last Out)

Ans: B

 

2. Which of the following is not a logical database structure?

A) Tree                        B) Network                  C) Chain                      D) Relational

Ans: C

 

3. Master slave flip-flop is also referred to as ___

A) Positive level triggered flip-flop                            B) Pulse triggered flip-flop

C) Low level triggered flip-flop                                  D) Edge triggered flip-flop

Ans: B

 

4. Which of the following is defined by Storage class?

A) Arrays                     B) Data types              C) Scope and Performance                 D) Strings

Ans: C

 

5. DMA stands for ____

A) Direct Memory Access                                           B) Dynamic Memory Access

C) Direct Memory Allocation                                     D) Dynamic Memory Allocation

Ans: A

 

6. A data warehouse is which of the following?

A) Contains only current data

B) Contains numerous naming conventions and formats

C) Organized around important subject areas

D) Can be updated by the end users

Ans: C

 

7. OSI model is having how many layers?

A) Two                         B) Four                                    C) Six                           D) Seven

Ans: Seven

 

8. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a ____

A) Link                         B) Hub                         C) Network                  D) Loop

Ans: Network

 

9. Proxy server is used for ____

A) Providing security against unauthorized users

B) Processing client requests for web pages

C) Provide Internet Protocol

D) Processing client requests for DB access

Ans: B

 

10. Target of normalization is ____

A) Minimize the number of entities               B) Minimize the number of errors

C) Minimize the number of redundancy        D) Maximize the number of rows

Ans: C

 

11. Linux is which type of operating system?

A) Windows                 B) MAC                        C) Open-source                       D) Microsoft

Ans: C

 

12. Verification of username and password is called _____

A) Installation              B) Accessibility            C) Logging in               D) Authentication

Ans: D 

 

13. Computers manipulate the data in many ways and this manipulation is called ____

A) Batching                 B) Upgrading               C) Processing              D) Utilizing

Ans: C

 

14. A web ___ consists of one or more web pages located on a web server.

A) Story                       B) Site                          C) Network                  D) Template

Ans: B

 

15. C, BASIC and COBOL are example of ______

A) Low level languages                                   B) High level languages

C) System programming languages               D) Inter related languages

Ans: B