Biology online test - General Knowledge

Welcome to Freeonlinetest Exam Portal, Freeonlinetest provides you the biology online test,  free Biology mock test questions, Which will help you for your competitive exams, and Gk in Biology MCQ Questions to help you NEET, Medical Entrance exams. 

2000+ MCQ questions are listed like CBT, Real exam pattern, Questions are very unique and Prepared by experts.

Why freeonlinetest is Good for Biology Gk?

Because in this section you will get the best and most expected questions, questions are very unique and new, Upcoming exam for 2022/2023. We cover all topics (Botany and Zoology) MCQ Online Test. Practice regularly to get good marks in your exam in (Biology GK MCQ Section)

 Biology Online test, MCQ Questions

Biology GK Questions and Answers :

Below listed test series are biology Gk Questions and Answers which could help competitive exams aspirants. You can download the pdf in free of cost. 

Biology online test Online Test paper1 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper2 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper6 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper7 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper8 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test Paper10 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper11 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper12 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper17 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper18 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper19 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper 20 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper 21 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper 22 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper23 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper13 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper24 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper25 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper3 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper14 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper15 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper16 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper4 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper5 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Biology online test Online Test paper9 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Releted Topics on general knowledge


TAG : General Science Biology Quiz, Biology Practice Exam, Biology Mock test, Free online Biology mock test in English, Biology online Test for NEET, Biology MCQ Online test 2022/2023

BIOLOGY:

Below are the questions asked in previous year examination. Requesting you to go through the below questions and have an online test later.

1. What we call when decrease in red blood cells?

A. Anemia                           B. Polycythemia                                C. Jaundice                         D. Hemophilia

Ans. Anemia

2. Which of the following is called when increase in red blood cells?

A. Anemia                           B. Polycythemia                                C. Jaundice                         D. Hemophilia

Ans. Polycythemia         

3. The method of destroying pests by using other animals which devour them is termed as ___

A. Pest prevention          B. Pest Control                  C. Biological control         D. None of the above

Ans. Biological control

4. Plants receive their nutrients mainly from ____

A. Soil                                    B. atmosphere                  C. Light                                 D. chlorophyll   

Ans. A

5. The disease which begins with single cell and grows into a merciless disease is ___

A. TB                                      B. Cancer                             C. HIV                                    D. Jaundice

Ans. Cancer

6. Life span of white blood cells ___

A. 1-9 days                          B. 10-15 days                      C. 16-20 days                      D. 25 days

Ans. 10-15 days

7. Which of the below is called baking soda?

A. Potassium hydroxide                                                                                B. Potassium chloride

C. Potassium carbonate                                                                                D. Sodium bicarbonate

Ans. Sodium bicarbonate

8. What is the blood group for Universal Donor?

A. A                                        B. AB                                     C. O                                        D. both A and B

Ans. O

9. What is the blood group for Universal recipient?

A. A                                        B. AB                                     C. O                                        D. both A and B

Ans. AB

10. Study of internal structure of organism is called ____

A. Astrology                       B. Anatomy                        C. Agrology                         D. Agrostology

Ans. Anatomy

11. The material which can be deformed permanently by heat and pressure is called a ___

A. Polymer                          B. Thermoset                     C. Thermoplastic              D. Chemical Compound

Ans. Thermoset               

12. Life span of red blood cells ___

A. 100 days                         B. 115 days                          C. 120 days                          D. 125 days

Ans. 120 days

13. The first metal which was used by man is ___

A. Copper                            B. Bronze                                             C. Brass                                                D. Iron

Ans. Copper

14. Total blood volume in an adult ___

A. 2 lit.                                 B. 3 Lit.                                  C. 4 Lit.                                  D. 5-6 Lit.

Ans. D

15. Human blood pH value is ___

A. 7.35 to 7.45