Chemistry online test - General Knowledge

Welcome to freeonlinetest.in the Online exam portal, those who are preparing for Competitive exams like SSC, SSC CGL, UPSC, Banking , LIC, NDA, IAS, TET, CTET, Police, Railway, ASM, etc then this a good place to practice your MCQ in Chemistry.  

 

Chemistry is the one a good topic for all kinds of competitive exams, JEE Entrance exams, advanced JEE exams (All India Basis). Some questions will come under general science which is part of chemistry.

Chemistry Online test & MCQ Quiz

Chemistry Online Test

Here you will get 1000+ the best Chemistry MCQ Questions in Online Test format, All the Questions are new & Upcoming exams. practice these Online test chemistry test series or these mock test chemistry you will get some questions from this.

Chemistry GK Questions

Some exams also ask chemistry Gk (general Knowledge) MCQ Questions in the Gk Section, these listed questions can be helpful.

 

Chemistry Online Test Series 

Chemistry online test Online Test paper1 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper2 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper6 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper7 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper8 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test Paper10 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper11 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper12 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper17 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper18 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper19 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper 20 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper 21 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper 22 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper23 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper13 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper24 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper25 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper3 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper14 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper15 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper16 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper4 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper5 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Chemistry online test Online Test paper9 (Chemistry)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Releted Topics on general knowledge


TAG : General Science Chemistry MCQs, Practice MCQ Questions and answers on Chemistry, NEET Chemistry MCQS ,Chemistry MCQ with Answers Class 12

CHEMISTRY:

Below are the questions asked in previous year examination. Requesting you to go through the below questions and have an online test later.

1. Which of the following is used to produce artificial rain?

A. carbon monoxide       B. carbon oxide                 C. silver iodide                   D. silver nitrate

Ans. silver iodide

2. What is the first element in the periodic table?

A. Hydrogen                       B. Helium                             C. Lithiyum                          D. Zinc

Ans. Hydrogen

3. What is the pH value of water?

A. 7                                        B. 6                                         C. 8                                         D. 5

Ans. 7

4. Which one is used in power alcohol is ___

A. propanol                        B. ethyl alcohol                 C. methyl alcohol             D. ethylene glycol

Ans. ethyl alcohol           

5. Which of the following is used in preparation of dynamite?

A. glycerol                           B. ethyl alcohol                 C. methyl alcohol             D. methane       

Ans. Glycerol

6. What is the fourth most abundant element in the universe in terms of mass?

A. Hydrogen                       B. Mercury                          C. Oxygen                           D. Carbon

Ans. Carbon

7. Nail polish remover contains ___

A. chlorine                          B. benzene                         C. methyl                             D. acetone

Ans. Acetone

8. What is the pH value of Blood?

A. 10.4                                  B. 7                                         C. 7.4                                     D. 5

Ans. 7.4

9. Atomic number is equal to ____

A. Number of protons                                                                   B. Number of electrons

C. Number of neutrons                                                                 D. All of the above

Ans. Number of protons              

10. What is the atomic number of oxygen ___

A. Six                                     B. Five                                   C. Eight                                 D. Ten

Ans. C

11. Which of the below gas is responsible for global warming?

A. Oxygen                           B. Carbon dioxide            C. Methane                        D. Sulphur dioxide

Ans. Carbon dioxide

12. Which of the following is stranger gas?

A. Nitrous oxide                               B. Neon                                                C. Xenon                              D. Argon

Ans. Xenon

13. Which of the following synthetic fibre is known as artificial silk?

A. Rayon                              B. Cotton                             C. Terylene                         D. Nylon

Ans. Rayon