* * Dear Users !! Freeonlinetest.in site has been updated with latest questions. Please revisit the portal for new questions.* *
Free Online Test
image Online Test 1 (Sentence Correction)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

image Online Test 2 (Sentence Correction)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

image Online Test 3 (Sentence Correction)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes



Important Notes and Previous Year Questions :

Sentence Correction:

Directions for answering sentence correction questions: Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of the part is the answer. If there is no error, the answer is 5. (Ignore errors of punctuation, if any.)

1. We are yet starting 1) / offering this facility to 2) / our customers as we are 3) / awaiting approval from the Board. 4) / No error 5)

Ans. 1 (Substitute to start)

2. The Chairmen of all large 1) / public sector banks met with 2) / senior RBI officials to give its 3) / suggestions about implementing the new policy. 4) / No error 5)

Ans. 3 (Substitute their)

3. They have not fully considered 1) / been amended earlier, 2) / we could have stopped 3) / the transfer of funds. 4) / No error 5)

Ans. 4 (Substitute on)

4. Had this notification 1) / been amended earlier, 2) / we could have stopped 3) / the transfer of funds. 4) / No error 5)

Ans. 5

5. There are many insurance 1) / disputes nowadays because of 2) / most people do not fully 3) / understand the terms and conditions of their policies. 4) / No error 5)

Ans. 2 (Delete of)

6. Despite the merger, 1) / the airline has reported 2) / sizeable losses and is unable 3) / to pay their employees. 4) / No error 5)

Ans. 4 (Replace ‘their’ with ‘its’ as it is used for airline)

7. We have recently began 1) / the process of recruiting 2) / insurance agents for 3) / our North-Eastern branches. 4) / No error 5)

Ans. 1 (Replace ‘began’ with ‘begun’)

8. The company’s decision to issue 1) / bonus shares clearly indicates 2) / the management’s confident 3) / about the future. 4)/ No error 5)

Ans. 3 (Replace ‘confident’ with ‘confidence’)

9. In spite that organizations are aware 1) / of the importance of IT 2) / they often do not know 3) / how to deploy it effectively. 4) / No error 5)

Ans. 1 ( Replace ‘In spite’ with ‘Despite the fact’)

10. Keeping in mind that India 1) / is one of the world’s fastest 2) / growing economies many international 3) / companies are invested in India. 4) / No error 5)

Ans. 4 (Replacing ‘invested’ with ‘investing’)