* * Dear Users !! Freeonlinetest.in site has been updated with latest questions. Please revisit the portal for new questions.* *
Free Online Test
image Online Test 1 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

image Online Test 2 (Biology)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes



Important Notes and Previous Year Questions :

BIOLOGY:

Below are the questions asked in previous year examination. Requesting you to go through the below questions and have an online test later.

1. What we call when decrease in red blood cells?

A. Anemia                           B. Polycythemia                                C. Jaundice                         D. Hemophilia

Ans. Anemia

2. Which of the following is called when increase in red blood cells?

A. Anemia                           B. Polycythemia                                C. Jaundice                         D. Hemophilia

Ans. Polycythemia         

3. The method of destroying pests by using other animals which devour them is termed as ___

A. Pest prevention          B. Pest Control                  C. Biological control         D. None of the above

Ans. Biological control

4. Plants receive their nutrients mainly from ____

A. Soil                                    B. atmosphere                  C. Light                                 D. chlorophyll   

Ans. A

5. The disease which begins with single cell and grows into a merciless disease is ___

A. TB                                      B. Cancer                             C. HIV                                    D. Jaundice

Ans. Cancer

6. Life span of white blood cells ___

A. 1-9 days                          B. 10-15 days                      C. 16-20 days                      D. 25 days

Ans. 10-15 days

7. Which of the below is called baking soda?

A. Potassium hydroxide                                                                                B. Potassium chloride

C. Potassium carbonate                                                                                D. Sodium bicarbonate

Ans. Sodium bicarbonate

8. What is the blood group for Universal Donor?

A. A                                        B. AB                                     C. O                                        D. both A and B

Ans. O

9. What is the blood group for Universal recipient?

A. A                                        B. AB                                     C. O                                        D. both A and B

Ans. AB

10. Study of internal structure of organism is called ____

A. Astrology                       B. Anatomy                        C. Agrology                         D. Agrostology

Ans. Anatomy

11. The material which can be deformed permanently by heat and pressure is called a ___

A. Polymer                          B. Thermoset                     C. Thermoplastic              D. Chemical Compound

Ans. Thermoset               

12. Life span of red blood cells ___

A. 100 days                         B. 115 days                          C. 120 days                          D. 125 days

Ans. 120 days

13. The first metal which was used by man is ___

A. Copper                            B. Bronze                                             C. Brass                                                D. Iron

Ans. Copper

14. Total blood volume in an adult ___

A. 2 lit.                                 B. 3 Lit.                                  C. 4 Lit.                                  D. 5-6 Lit.

Ans. D

15. Human blood pH value is ___

A. 7.35 to 7.45