Geography online test - General Knowledge

Welcome to freeonlinetest.in the Online exam portal, those who are preparing for Competitive exams like SSC, SSC CGL, UPSC, Banking, LIC, NDA, IAS, TET, CTET, Police, Railway, ASM, etc then this a good place to practice your MCQ in Geography.

Geography Online Test, MCQ Questions Geography

Geography Gk MCQ Test:

In this section you will get 1000+ Geography MCQ Test Gk Questions for all types of competitive exams, questions are new and updated for upcoming exams.

Geography online test Online Test paper1 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test paper2 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test paper6 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test paper7 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test paper8 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test Paper10 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test paper11 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test paper12 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test paper17 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test paper18 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test paper19 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test paper 20 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test paper 21 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test paper 22 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test paper13 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test paper3 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test paper14 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test paper15 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test paper16 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test paper4 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test paper5 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Geography online test Online Test paper9 (Geography)

Number of questions : 20  |  Time : 30 minutes

Take Test

Releted Topics on general knowledge


TAG : Geography Online Quiz Test, Geography GK (General Knowledge) Online Test, Mock test on Geography, Frequently asked Geography Questions with Answers.

Geography:

Below are the questions asked in previous year examination. Requesting you to go through the below questions and have an online test later.

1. ____ city which is famous as cotton police of India?

A. Mumbai

B. Hyderabad

C. Pune

D. Chennai

Ans. Mumbai

2. Which is the largest port in India?

A. Mumbai

B. Goa

C. Chennai

D. Gujarat

Ans. Mumbai

3. Which one of the following is longest river in the world?

A. Nile

B. Congo

C. Niger

D. Amazon

Ans. Nile

4. The tribal population in Andaman and Nicobar islands belongs to the ___

A. Negroid race

B. Mongoloid race

C. Caucasoid race

D. Australoid race

Ans. Negroid race

5. The biggest center of Textile Industry is located in ____

A. Ahmedabad

B. Ranchi

C. Uttar Pradesh

D. Mumbai

Ans. Ahmedabad

6. Namdhapa Tiger Reserve is located in which state?

A. Karnataka

B. Gujarat

C. Kerala

D. Arunachal Pradesh

Ans. Arunachal Pradesh

7. Which of the below state is top in Production of Sugar?

A. West Bengal

B. Uttar Pradesh

C. Gujarat

D. Jammu Kashmir

Ans. Uttar Pradesh

8. Which one of the following is not suitable method for showing urban population?

A. Sphere

B. Circle

C. Shade

D. Divided Circle

Ans. Divided Circle

9. Which of one the below state is the leading producer of bauxite?

A. Orissa

B. Mumbai

C. Maharashtra

D. Rajasthan

Ans. Orissa

10. Which of the below port is known as “Jewel of all Port”?

A. Kochi

B. Visakhapatnam

C. Chennai

D. Mumbai

Ans. Visakhapatnam

11. Which of the following is oldest port in India?

A. Port Blair

B. Visakhapatnam

C. Chennai

D. Mumbai

Ans. Chennai

12. Lohagarh Fort is located at ___

A. Gandhi Nagar

B. Simla

C. Eta Nagar

D. Bharatpur

Ans. Bharatpur

13. Which one below has the largest number of satellites?

A. Neptune

B. Jupiter

C. Saturn

D. Uranus

Ans. Jupiter